Lesidee

 

De Bee-Bot is een programmeerbare robot voor het basisonderwijs. Met de Bee-Bot kunnen kinderen op een slimme en leuke wijze leren programmeren en gevoel voor richting ontwikkelen. De kinderen krijgen tevens een beter ruimtelijk inzicht tijdens het werken met de Bee-Bot. De Bee-Bot kan de commando's voorwaarts, achterwaarts, draai naar links en draai naar rechts uitvoeren.

Bij de Bot-familie horen ook de Constructa-Bot en de Pro-Bot.
De Constructa-Bot heeft de vorm van een shovel. De laadbak maakt het mogelijk dat de leerlingen onderweg kleine materialen door de robot mee laten nemen. De speciale bak aan de voorkant maakt het mogelijk kleine voorwerpen vooruit te duwen. De wijze van besturen is gelijk aan de wijze waarop de Bee-Bot bestuurd wordt.

De Pro-Bot heeft de vorm van een auto. In het midden van deze robot kan een pen geplaatst worden zodat de door de robot afgelegde weg zichtbaar kan worden gemaakt op een ondergrond. De Pro-Bot beschikt over een display waarop te zien is welke commando's men reeds gegeven heeft. Deze robot heeft geavanceerdere besturingsmogelijkheden.


Handige links naar lessen met de Bee-bot

- Lesbrief met lesideeen download hier>

 

- Oponoa

- Code kids lesbrief, leuke suggesties om mee te beginnen.

- Werkblad, een lesbrief om zelf afbeeldingen te kunnen maken om op de mat te leggen.